1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł. |
Mana
Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 51763
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-03-05, 22:56 Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł. |
To ja juz nic z tego nie rozumiem.... ja klocka nie widzialam na oczy nawet w szpitalu, w domu tym bardziej nie mam. Nikt tez nic nie mowil, ze mam podkladac cos pod ta reke. Jestem 3,5 miesiaca po operacji i nie mam zadnych problemow z operowana strona. Oszczedzam reke, ale z drugiej strony jak narazie to jestem zbyt leniwa i nie cwicze. Wracam na rehabilitacje po chemii a przed radioterapia. Mam jednak zamiar dopytac mojego lekarza co z tym klockiem, czy musze cos takiego uzywac...
Pozdrawiam cieplutko.. |
Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł. |
Mana
Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 51763
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2011-03-03, 13:40 Temat: Rak piersi przewodowy naciekający z przerzutem do węzł. chł. |
Anno, ja jestem jeszcze w trakcie leczenia, wiec w niewielu sprawach moge sie wypowiedziec. Jedna z nich jest sprawa spania, ja wogole nie dostalam zadnego klocka do spania. Powiedziano mi tylko, ze juz nigdy wiecej nie bede mogla spac na lewym boku. Nauczylam sie spac na prawym boku i jest mi z tym dobrze. Jak mi sie zdarzy obrocic na lewy, to odrazu sie wybudzam. Zreszta ja mam wszyty ekspander wiec moja sytuacja wyglada nieco inaczej. Jezeli chodzi o mysli o przerzutach, to tez je czasami miewam, to normalne. Zwlaszcza, ze u mnie stadium bylo zaawansowane 3a. Na szczescie jest o wiele wiecej powodow, ktory mnie utrzymuja w dobrym nastroju i bojowym nastawieniu. Zyje dniem codziennym, nie zamartwiam sie przyszloscia. Ciesze sie tym, co mam w danej chwili. Ciesze sie, ze zyje!!!!
Pozdrawiam serdecznie |
|
|