1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Żałoba |
Luika
Odpowiedzi: 654
Wyświetleń: 172159
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2012-02-08, 00:56 Temat: Żałoba |
Śmierć....... dla większości ludzi jest rzeczą naturalną.. dopóki nie dotyczy ich samych, własnych bliskich nam osób. Za to żałoba... to w większości temat tabu. Jak słowo RAK!
Jak zachorowałam większość ludzi nie potrafiło nawet na mnie spojrzeć bez przerażonego wyrazu twarzy a co dopiero rozmawiać ze mną na ten temat? I to politowanie.... czasem widzę w ich oczach słowa " na tak, taka ładna , młoda kobieta i ma RAKA! -TABU.
Śmierć....... trzy razy byłam "tam".... wróciłam i wiem,że "tam" jest ukojenie.... Ja już się nie boję śmierci. Ale inni tak.
Emocje..... płacz, uśmiech.... to jest to, co jest w nas. I powinniśmy płakać, gdy nam cięzko i powinniśmy się śmiać, gdy nam w duszy gra. To znaczy,ze żyjemy
Wtedy, gdy obudziłam się po operacji mózgu wiedziałam,ze bedzie ze mną dobrze. Że jak przejdę przez "te drzwi" to wyzdrowieję. Bo jak zostanę przed tymi drzwiami, to wolę śmierć i wyzwolenie niż ból i nicość, która mnie czeka jeśli zostanę "warzywem".
Nie chciałam Was pocieszać, chciałam tylko wyjaśnić to, co czuję i chciałam się do Was uśmiechnąć i przytulić, bo czuję,że każdy uśmiech tu na Ziemi cieszy te nasze Anioły, które są tam w górze |
|
|