1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
Luika
Odpowiedzi: 192
Wyświetleń: 59656
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-03-19, 22:17 Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
JustynaS1975, Własnie to chciałam napisać
Dziękuję ;* |
Luika
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-03-19, 22:13 Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
asiunia176, Ale właśnie ten temat dotyczy EMOCJI. To forum polega na pomaganiu: w leczeniu chorych onkologicznie ale także w rozmawianiu o emocjach i to nie tylko chorych ale również "współchorych" czyli osób, które z nami żyją, mieszkają, nas kochają i próbują na pomóc.
I to nie jest jedyny temat, który porusza te sprawy.
Zrozum,że choroba nie jest obecna tylko w NAS chorych ale również w naszych rodzinach, przyjaciołach i znajomych. Ci, którzy mają trochę empatii w sobie, zwyczajnie CZUJĄ. Boją się o nas i my to rozumiemy.
Staramy wyjaśnić IM,że choroba dotyczy tak nas jak i ich. I rozmawiamy o tym....
Jęśli mamy do siebie dzwonić, czy pisać na pv, to po co byłoby nam potrzebne to forum?
Tu My chorzy piszemy co czujemy a inni, którzy z nami żyją- o swoich. Każda,że stron próbuje zrozumieć EMOCJE drugiej strony. Dla mnie to jest naturalne. W ten sposób sobie pomagamy. Ja to tak odczuwam.
Proszę nie zrozum mnie źle, ja zwyczajnie ciebie nie rozumiem.... |
Luika
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-03-19, 20:57 Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
asiunia176, Ja MAM czerniaka tzn j.estem chora onkologicznie. Nie rozumiem...
Przeież rozmawiamy o emocjach.... |
Luika
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-03-19, 19:12 Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
kmis757, Myślę,że napisała to wielkimi literami nie po to,zeby było niezgodnie z zasadami ale aby zaznaczyć WAGĘ tego co pisze. Ok, mogła pogrubić zaznaczony fragment Ale moim zdaniem, to czepianie się szczegółów.
To są EMOCJE. Ja również czasem takimi literami posługuję się, by coś ważnego powiedzieć (napisać ) Choć, jak pewnie zauważyłeś, zdanie, na które chciałam zwrócić uwagę napisałam "pogrubionymi" literami
Najważniejszy jest sens
:* |
Luika
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2013-03-19, 00:03 Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
alicjaBa napisał/a: | CIESZCIE SIĘ KAZDYM DNIEM SPĘDZONYM Z NAJBLIŻSZĄ WAM OSOBA, KAZDĄ CHWILĄ ,NIE ZAMARTWIAJCIE SIE JUTREM BO ŚMIERC PRZYCHODZI NAGLE I GWAŁTOWNIE, ZAWSZE JEST ZASKOCZENIEM DLA UMIERAJĄCEGO JAK I BLISKICH,ZAWSZE PRZYCHODZI W NIE ODPOWIEDNIM CZASIE I ZAWSZE ZA SZYBKO, NIGDY NIE BEDZIECIE NA NIĄ GOTOWI A ŻYJĄC TYLKO OBAWAMI O SMIERĆ BLISKIEJ WAM OSOBY POWODUJE ŻE PRZEGAPIACIE TE CHWILE W KTÓRYCH MOŻECIE OKAZAC SOBIE MIŁOŚĆ , CZUŁOŚĆ, PO PROSTU BĄDŹCIE Z NIMI I PRZY NICH I MÓWCIE IM ŻE ICH KOCHACIE BO JAK ODEJDA TO NA WSZYSTKO BĘDZIE JUŻ ZA PÓŹNO !!!! | [/quote]
Jak dobrze to znam...... Kochani, prawda, prawda i jeszcze raz prawda!
Sama choruję na czerniaka ale to nie on mnie chciał zabić a pęknięcie tętniaka w mózgu...... NIKT się tego nie spodziewał.... szczęśliwie dla mnie -UDAŁO SIĘ! I jestem wdzięczna mojemu Aniołowi Stróżowi,że się mną tak opiekuje.
Tu i teraz, bo bez tego nie ma przyszłości a przeszłość dawno za nami... |
Luika
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-03-25, 14:21 Temat: emocje -piszcie o nich, to bardzo ważne! |
Emocje są po obu stronach. Po stronie chorego (np.ja) i rodziny (Ty).... i to zupełnie rózne emocje.... Wy , zdrowi boicie się o nas, chorych. My chorzy, boimy się jak Wy zdrowi to przezywacie..... to straszne dla obu stron.
Dlatego najwazniejsze jest, by BYĆ!!! BYĆ razem, trzymać sie za rece i WALCZYĆ razem!!!
Ja już przeszłam to,że On walczył ze sobą a ja ze swoim rakiem. Teraz walczymy razem i On nie boi się MÓWIĆ o chorobie. Nie ma tabu i jemu przez usta już przechodzi słowo- rak.
Moja mama jeszcze nie mówi...tylko się boi... Ale mam nadzieję,ze mój uśmiech mówi Jej,że ma bać się jak najmniej ))) |
|
|