Autor |
Wiadomość |
Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Katarzynka36
Odpowiedzi: 269
Wyświetleń: 61531
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-08, 21:45 Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Macias,
masz rację... najważniejsze teraz, że nie odeszedł spokojnie...
Straszne bowiem patrzeć na cierpienie Bliskiej OSoby... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-02-08, 10:58 Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Macias
bardzo współczuję...
dużo siły na te trudne dni |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-01-21, 10:43 Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Macias,
ale onkolog Wam kazał odstawiać dexametason?
Przecież on dziala przeciwobrzękowo i przy przerzutach do mózgu wlaśnie się go stosuje, żeby pacjent się lepiej czuł i funkcjonował - zmniejszają obrzek wokół guzów, więc są mniejsze uciski... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-18, 18:11 Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Macias,
niestety pewnie przerzuty daja o sobie znać:( Przykro mi...
Natomiast może należałoby zwiekszyć dawkę daxametasonu? Bo chyba dobowa maksymalna - jesli sie nie mylę - wynosi 16 mg... może to troszkę zlagodzi dolegliwości?
ściskam mocno |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-12-07, 11:48 Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Macias,
Przepraszam, że napiszę brutalnie, ale co to za lekarz jak chce operować raka drobnokomórkowego?
DRP się nie operuje - albo bardzo rzadko, w wyjatkowych sytuacjach.
Tym bardziej pierwszy raz słyszę o operacji jak w mózgu sa 3 guzy.
Wiem, że operacja jest możliwa w przypadku 1 guza, lub maksymalnie 2, ale trzy i to DRP? Oj, ten lekarz coś chyba przesadził:( |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-05-10, 19:44 Temat: przerzuty do mózgu w dpr |
Macias witaj
jestem z Poznania i mój tata miał naświetlania w WCO na Garbarach. Czekał 3 tygodnie (miał 30 lamp), ale to tylko dlatego, żeby organizm doszedł do siebie po chemii.
Podobno niekiedy są terminy o wiele krótsze i trzeba czekać koło tygodnia.
Czy pamiętasz do jakiego lekarza jesteście zapisani?
pozdrawiam cieplutko z Poznania |
|