1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Naciek nowotworowy esicy |
JustynaS1975
Odpowiedzi: 37
Wyświetleń: 16765
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-27, 19:05 Temat: Naciek nowotworowy esicy |
cyb14111988 napisał/a: | A czy musiałaś stosować ten lek cały czas, tzn. przez cały okres chemioterapii? |
Zależało od chemii, ale zazwyczaj po chemii. |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-27, 16:53 Temat: Naciek nowotworowy esicy |
Ja stosowałam neupogen i u wielu osób po chemiach stosowany jest czynniki wzrostu (np. neupogen, granocyte, itp.)
U mnie zazwyczaj po 5 zastrzykach białe krwinki wybijało w górę (tzn. rosła ich ilość), ale niektórzy potrzebują mniej, inni więcej.
Pozdrawiam |
JustynaS1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-09-24, 16:23 Temat: Naciek nowotworowy esicy |
Krew i płytki przetacza się w szpitalu. I jeśli lekarze odmówią przetoczenia krwi i płytek, to poproś odmowę na papierze. Ale oczywiście musi być konieczność przetoczenia.
Absenteeism, podała jakie wartości są graniczne do przetoczenia płytek. Jeśli chodzi o przetoczenie krwi, to hemoglobina mniej niż 8 g/dl.
Ale tak jak piszesz, wartości morfologii krwi nie są idealne, ale też nie ma tragedii.
Poziom płytek ok. 90tys./mm3 co prawda poniżej normy, ale nie najgorszy.
Trzymam kciuki za jutro. I pozdrawiam serdecznie |
|
|