1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 6
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
JustynaS1975

Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 14695

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-09-14, 19:08   Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
Lideczka, wysłuchałam audycji. Bardzo mnie poruszyła. Ja jestem chora, i sama siebie nie wzruszam. Ale gdy słucham opowieści innych ludzi, to się wzruszam. Poza tym gdy słucham lub czytam podobne historie, o podobnych przeżyciach, przemyśleniach to porządkują się moje myśli. Mam podobne odczucia, które nie zawsze potrafię nazwać. A takie audycje uczą mnie nazywać, uporządkowywać swoje myśli. Dochodzę do wniosku, że wielu ludzi po diagnozie rak (lub szerzej patrząc: ludzie, którzy otarli się o śmierć) przechodzą podobne metamorfozy.
Intensywniejsze, bardziej świadome życie. Przewartościowanie tego życia. Życie bardziej uważne. Ogromna umiejętność wykorzystywania danego czasu.

Staram się o tym mówić moim znajomych. No nie każdy chce odrabiać takie lekcje (mam na myśli osoby zdrowe).
Ale czasami jakieś 'iskierki" się pojawiają.
Jedna koleżanka mi powiedziała, że lubi ze mną rozmawiać, bo ja jej rzeczy ustawie we właściwym porządku i rzucę na nie właściwe światło.
Ot, czasami miło usłyszeć taką uwagę.
:)

I jeszcze jedna (dla mnie) ważna rzecz. Też nienawidzę, gdy ktoś mnie na siłę pociesza. Mówi: "będzie dobrze", "bądź dzielna", "trzymaj się". Wtedy też czuję się niezrozumiała i jakoś tak 'samotniej'.
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-09-14, 16:14   Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
Berta napisał/a:
est nas tutaj na tym forum kilka osób ,ale za to jakich fajnych

co prawda to prawda |uscisk|
Bardzo dużą przewagą tego forum jest: dobra organizacja, czytelność, przejrzystość, fachowe odpowiedzi, wsparcie merytoryczne i psychiczne, pilnowanie porządku, banowanie trolli i in. - czyli moderatorzy, lekarze, administratorzy, Ci wszyscy, którzy 'rządzą' tym forum (mają 'pod opieką' to forum) - czyli ludzie
oraz wsparcie psychiczne i rady (może trochę mniej fachowe/merytoryczne, ale bardzo ludzkie) - czyli forumowicze - czyli ludzie.
:)
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-09-14, 12:20   Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
fajczarz napisał/a:
Kiedy przeglądałem fora, gdzie rozmawiają ze sobą ludzie, zorientowałem się, że rozmawiają najczęściej rodziny, a nie pacjenci.

Rzeczywiście na tym forum można odnieść takie wrażenie. Wydaje mi się, że jest tu więcej osób bliskich chorym niż chorych.
Ale na pewno są i osoby chorujące.
Ale są fora gdzie są (chyba) tylko osoby chore lub które były chore.
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-09-14, 08:25   Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
Fajnie, że jesteś aktywny i starasz się być aktywny. :okok"
Niektóre tzw. 'problemy' (no cóż) trzeba zaakceptować i dalej do przodu. :)
TY nie możesz obierać, a ja nie lubię :mrgreen: i bardzo rzadko to robię, a na obiad często mam ryż lub kaszę. :)
Może w Twojej sytuacji byłoby obieranie w rękawiczkach (np. takich cieniutkich lateksowych). Nie wiem, tak tylko rzucam propozycję.
Udanego dnia
Pozdrawiam :)
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-09-12, 13:46   Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
fajczarz napisał/a:
W mózgownicy mam ok, jeśli nie siedzę w domu..., a dzisiaj od rana kolejka, autobusy, ludzie, kawiarnie!

Pierwsza część zdania bardzo mi się podoba (w mózgownicy mam ok), ale to dalej... oj nie za bardzo ;) . To trzeba jeszcze popracować nad mózgownicą, aby było OK, nawet gdy jesteś w domu. ;)
Ludzi można zaprosić, a kawiarnię jakoś 'zorganizować' w domu. ;) .
JustynaS1975

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-09-12, 13:22   Temat: gruczolakorak jelita grubowego z metą do wątroby
fajczarz, :okok" . Trzymam kciuki, a Ty nadal trzymaj się optymizmu.
Pozdrawiam :)

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron