1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Gruczolakorak mojej Mamy |
Jolana
Odpowiedzi: 134
Wyświetleń: 42763
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-12-02, 14:58 Temat: Gruczolakorak mojej Mamy |
Możesz jeszcze wybrać się z Mamą do neurologa ( potrzebne skierowanie od lekarza rodzinnego). Oczywiście - jak zwykle należy mieć ze sobą dokumentację z leczenia onkologicznego. Spojrzy na problem z innej perspektywy. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-12-02, 13:10 Temat: Gruczolakorak mojej Mamy |
izula68 napisał/a: |
Z tego co wiem z różnych źródeł przeżuty do kości i mózgu.....Jestem dość zdenerwowana i zastanawiam się czy to ''tylko rwa''czy dalszy ciąg choroby nowotworowej?
|
Iza, oczywiście rwa kulszowa też zdarza się chorym onkologicznie. Ale należy pamiętać, że kiedy u chorego na raka występują bóle stopniowo się nasilające, to lepiej od razu zgłosić się do onkologa. Bóle kostne tzw. przerzutowe na początku pojawiają zwykle nocą. Oczywiście to nie jest regułą. |
Jolana
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-10-28, 10:32 Temat: Gruczolakorak mojej Mamy |
Witaj izula68,
VATS - jest jedną z bezpieczniejszych metod inwazyjnych w torakochirurgii. Dolegliwości bólowych pooperacyjnych ? raczej nie powinno być.. Jak napisałaś Mama jest pół roku po zabiegu. No, chyba że przyczyna dolegliwości tkwi gdzie indziej.
Jeśli masz w posiadaniu wszystkie wyniki badań i kartę informacyjną ze szpitala - to poprosimy o dołączenie w tym samym wątku, w którym obecnie się " poruszamy". Będziemy mogli coś więcej odpowiedzieć.
Serdecznie pozdrawiam |
|
|