1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: prosze o interpretację RTG |
JaBaba
Odpowiedzi: 150
Wyświetleń: 86338
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2017-08-24, 07:48 Temat: prosze o interpretację RTG |
babazakolkiem napisał/a: |
W tej chwili czekam na TK, które mam mieć w najbliższy wtorek. Potem 5 września konsylium, które ma ustalić dalsze leczenie (radioterapia lub operacja). |
Jeśli radioterapia to powinna być jak najszybciej po zakończeniu chemioterapii.
Cytat: | Czy te dolegliwości to była chemia czy rozwijająca się choroba? |
Poczekaj na wynik TK i nie myśl w kategoriach "rozwijająca się choroba". Miałam na początku to samo - każde jakieś "ała" nasuwało mi najgorsze myśli.
Cytat: | Czy w Waszej ocenie prawdą jest to, co powiedziała mi lekarka, że radioterapia i operacja w chwili obecnej dają mi takie samo leczenie? W sensie, że obojętne co mi przypadnie, to moje rokowania są podobne? Nie mam szansy na wyleczenie? |
Tak radykalna radioterapia jak i operacja mają na celu wyleczenie - jednak większe szanse daje operacja.
Cytat: | Czytałam też dziś sporo o leczeniu środkami pozyskanymi z medycznej marihuany, że zdarzają się przypadki wyleczenia raka tymi środkami. Czy myślicie że to da mi szansę? Że warto spróbować? | Nikt Ci na to nie odpowie, bowiem forum propaguje wyłącznie konwencjonalne leczenie onkologiczne. Póki co leczenie pochodnymi leczniczej marihuany takim nie jest.
Cytat: | - w dni kiedy mam dobre samopoczucie, czuję się niemal "jak gdyby nigdy nic", w dni kiedy mam gorsze, jestem słabsza, i często leżę, ale generalnie nadal prawie normalnie funkcjonuje, zajmuje się domem, dzieckiem itd. |
Niewiele czasu upłynęło od chemioterapii - trochę to potrwa zanim organizm się zregeneruje.
Co do czupryny - ja również włosów nie straciłam. Myślę, że dużo zależy od stanu pacjenta przed chemią i tego jakie ma włosy, a za to z reguły odpowiedzialne są geny Jeśli do tej pory nie wypadły to już im nic nie grozi
Trzymaj się dziewczyno, nabieraj sił do dalszej walki, bo to dopiero początek batalii z raczyskiem.
|
|
|