1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: rak mojej Mamy |
Iskierka2873
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 13204
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-03-21, 14:27 Temat: rak mojej Mamy |
Witaj,
Chcialabym tylko Ci powiedziec, ze podobnie jak Ty, walcze o swoja mam i ja,
cos czego nie moge zrozumiec jest chyba lekki brak kompetencji co niektorych lekarzy pierwszego kontaktu. Popatrz Wam lekarz ten powiedzial:
"otrzeźwieniem była rozmowa z naszym wspólnym lekarzem pierwszego kontaktu, który usiłował mnie wyprowadzić z błędu - że "to się da wyleczyć" a jego słowa "to jest tylko i wyłącznie leczenie paliatywne" cały czas szumią mi w głowie... "
Zupelnie nie rozumiem, jak lekarz moze tak powiedziec skoro Twoja mama zostala poddana leczeniu radykalnemu - majacemu na celu wyleczenie. Owszem - zgadam sie, ze szanse sa niewielekie - ale sa. Tym bardziej tak jak widac w Waszej dokumentacji Twoja mama zostala zakwalifikowana do jednoczesnej chemioradioterapii, a ta, jak wiemy jest najskuteczniejsza radykalna metoda leczenia raka pluca w tym stadium zaawansowania. Znane sa przypadki, gdzie pacjenci po tym leczeniu i w tym stadium (IIIA) przezywali pare ladnych lat. Przykladem jest moj sasiad.
Takze trzymaj sie i wszystkiego dobrego zycze. |
|
|