1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Żałoba |
Gazda
Odpowiedzi: 654
Wyświetleń: 171970
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-21, 12:59 Temat: Żałoba |
Oczywiście zgadzam się z przedmówczyniami w całej rozciągłości. I bardzo dobrze, że wątek "żałoba" istnieje jako oddzielony od innych wątek. Niemniej nie wszyscy potrafią to uszanować, i opisują przeżywaną przez siebie tragedię w cudzych wątkach merytorycznych, nie zwracając uwagi na to, że w ten sposób zamiast podnosić kogoś na duchu - czynią wręcz przeciwnie... |
Gazda
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-21, 10:03 Temat: Żałoba |
Ja tam bym wolał, żeby po moim odejściu powiedziano kilka ciepłych słów o tym, że byłem dobrym (oby) człowiekiem, że komuś pomogłem. A potem, po przełknięciu łzy, żeby zajęto się życiem. Jak ktoś będzie publicznie szlochał, łkał i rozdzierał szaty, opisywał sny z moim udziałem (no chyba, że wiecie w jakim kontekście ), czy tym bardziej wspominał moją agonię, to, jak już wcześniej obiecałem - wrócę i będę straszył. |
Gazda
|
Dział: Psychoonkologia / emocje w chorobie nowotworowej Wysłany: 2011-11-05, 11:11 Temat: Żałoba |
Anelio, Twoje opisy zamieszczone we właściwym miejscu zawsze pomagają |
|
|