1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy ja mam raka? |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 6373
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2009-03-04, 23:51 Temat: Czy ja mam raka? |
Kamila
jeśli ma nie zniknąć to i tak nie zniknie. A może być gorzej - po co?
Powiedz mamie jak najszybciej - najbardziej zmartwiłoby ją -gdyby o tym wiedziała- dalsze ukrywanie Twoich dolegliwości. Jeśli to choroba (niekoniecznie nowotwór!) która się pogłębi, to zmartwienie będzie potem tym większe. Ponadto jesteś młodziutka i to TWOJE życie, dopiero je rozpoczynasz, nie popełnij błędu i nie popsuj czegoś na samym starcie. Choć pewnie trudno Ci w to w tak młodym wieku uwierzyć, ale bywają w życiu sprawy nieodwracalne, których o dziwo nie da rady cofnąć i naprawić. Ja na przykład przez wiele, wiele lat myślałam, że jestem "z żelaza" i.. nagle okazało się, że nie. Długo myślałam potem "jak to? przecież jestem wciąż młoda" Ano tak to, że różne sprawy / elementy mogą się popsuć nawet w najnowszym modelu niestety.
Pogadaj z mamą, w spokoju, od serca - a potem pewnie trzeba będzie umówić wizytę u laryngologa. Laryngolog być może zdiagnozuje co się dzieje, a może przekieruje Cię do innego specjalisty (neurolog / chirurg).
Nie jesteś sama w stanie stwierdzić czy podskórna narośl jest guzem litym, czy torbielą, czy jest ruchoma czy nie, czy to może nie guz, a powiększony znacznie węzeł chłonny w przebiegu przewlekłej infekcji? To może zrobić tylko lekarz, a i on przed postawieniem diagnozy czasem potrzebuje wspomóc się narzędziami typu tomografia głowy, USG węzłów chłonnych i innymi.
Jedno jest pewne - porada lekarska jest Ci potrzebna. Nie zwlekaj, bo to sprawy nie załatwi. A mama zmartwi się może najpierw, ale potem weźmie sprawy w swoje ręce i załatwi co trzeba - jest dorosła, poradzi sobie z tym, zapewniam Cię.
Za to Ciebie w chwili obecnej ten problem przerasta - więc pozbądź się go i załatw sprawę.
Gdybyś potrzebowała jeszcze pomocy, lub chciała pogadać - jesteśmy tu.
ściskam mocno. |
|
|