1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jelita grubego z przerzutem do jajników |
Caroline
Odpowiedzi: 327
Wyświetleń: 116371
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-09-06, 17:38 Temat: Rak jelita grubego z przerzutem do jajników |
lodzianin88 napisał/a: | Mama zapytała nas, czy może po pierwszej chemi nie zgolić głowy? A po weselu zacznie już nosić chuste, tak żeby się przygotować psychicznie. Nie wiem czy to dobry pomysł?
|
Moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Jak włosy zaczną się "sypać" dopiero wtedy można je zgolić- tak przynajmniej zrobiła moja Mama. Jej zaczęły wypadać dzień przed drugim wlewem.
A u mnie to już była zupełnia inna bajka, bo do 8 wlewu nie spadł mi ani jeden włos z głowy.
Dopiero pomiędzy 8 a 12-stym się przerzedziły. Ja brałam inny schemat chemii i włosy mi nie wypadły tylko przerzedziły i to tylko z przodu. Tak więc teraz prawie 14 miesięcy po chemii przód mam kręcony a tył (co został) prosty |
Temat: Rak jelita grubego z przerzutem do jajników |
Caroline
Odpowiedzi: 327
Wyświetleń: 116371
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-09-06, 10:51 Temat: Rak jelita grubego z przerzutem do jajników |
Witaj
Nawiązując jeszcze do tematu włosów- jeśli możecie nie żałujcie pieniędzy na perukę i wybierajcie tą z "górnej" półki.
Moja Mama wzieła tą tańszą i niestety efekt był ciut sztuczny. Ja natomiast dopłaciłam do refundacji bodajże 150 zł i kupiłam taką która naprawdę ale to naprawdę nie różni się od naturalnych włosów. Od tej tańszej różni się tym że jest przede wszystkim lżejsza w noszeniu i jest zrobiona na siateczce która imituje kolor skóry.
Ja przed chemią zaszalałam i sprawiłam sobie 4 peruki- dla swojego komfortu psychicznego
pzdr. |
|
|