1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Proszę o interpretację wyniku |
Brightside
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4291
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-15, 19:58 Temat: Proszę o interpretację wyniku |
Mama odstawiła leki przepisane przez lekarza, stwierdzila , ze źle sie po nich czuje. Powinna brac Cyclonamin, Dexamethasone, odstawiła też Seretide. I nie można przetlumaczyć, że powinna je brać. W tej chwili jest na Ketonal forte i plastrach Durogesic. |
Temat: Proszę o interpretację wyniku |
Brightside
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4291
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-01-15, 18:24 Temat: Proszę o interpretację wyniku |
Po konsultacji onkologicznej lekarz pulmunolog zaproponował (wobec PS-2) chemioterapię wg KN z AVC-6 i ocenę skuteczności i toksyczności po 2 cyklu.
Mama źle zniosła chemioterapię.Nie przystapiła do 2 cyklu z powodu niedokrwistosci i goraczki neutropenicznej. Obecnie jest w szpitalu z powodu krwotokow z nosa.
RTG płuca z dn. 31 grudnia:
Niejednolite zacienienie pola górnego prawego ze zgrubieniem oplucnej.
Wneki szerokie, prawa podciagnięta. Rysunek naczyniowo-oskrzelowy obustronnie wzmozony. Łuki przepony nierówne, kąt przeponowo-zebrowy lewy wolny, prawy zacieniony.
Lekarz twierdzi , że choroba nie postepuje, a ja po opisie RTG mam wątpliwości.
Dalsze leczenie pod znakiem zapytania, nikt nic nie chce mówić, za 3 tygodnie mam zadzwonic do lekarza- poda termin badania na oddziale, chyba powtorne TK.
Boję się nawet mysleć o tym, co może sie zdarzyć w tym czasie. Mama paskudnie kaszle, jakby miała wypluc płuca. Jest ciężko..
Proszę o podpowiedź, czego mogę się spodziewać, o co pytać lekarza. |
|
|