Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Bonaj
Odpowiedzi: 93
Wyświetleń: 31390
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-27, 10:00 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Edka1977 napisał/a: | Moje pytanie...
Dlaczego spada hemoglobina? |
Zapewne dlatego, że jest chora na raka.
Moja Mama miała też toczoną krew przed chemią |
Bonaj
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-21, 10:29 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Chciał dobrze i napisał jak uważa, jak myśli.
Nikt przecież nie bierze za pewnik słów z forum i to jeszcze normalnego użytkownika, a nie lekarza czy "eksperta forum".
Post Marcina został już omówiony/opisany przez fachowców i dalsze biczowanie nie wiem czemu ma służyć.
Marcin nawet przeprosił i poprosił o usunięcie posta. |
Bonaj
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 14:08 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Edka1977 napisał/a: | Zobaczymy co dalej... |
Czekamy zatem na informacje. Trzymaj się. |
Bonaj
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 13:50 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Edka1977 napisał/a: | .Jak myslisz te kilka lub kilkanaście tygodni to realny czas?Czy to są wnioski po przeczytaniu wyników jakie zamieściłam? |
Tego nie wie nikt. Tak strzeliłem, ale nie bierz tego za pewnik. Nie jestem lekarzem a swoje wnioski wysuwam na podstawie doświadczeń przy chorobie mamy i z tego co wyczytałem.
Takie samo pytanie zadałem na forum.
Dostałem taką samą odpowiedź, ale gdy pytałem to moja mama na oko była zdrowa.
Funkcjonowała jak zdrowy człowiek. A potem poszło szybko.
Tutaj odsyłam Cię do tego postu : http://www.forum-onkologi...1,15.htm#250802
Piszesz, że Mama funkcjonuje w miarę normalnie. Pisałaś też, że musi być cały czas pod tlenem.
To jak jest?
Edka1977 napisał/a: | POCHP i inne schorzenia serca. |
Edka1977 napisał/a: | POCHP i wydolności płuc 26% a pozatym przerzuty. |
To świadczy, że organizm jest już słaby. |
Bonaj
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-19, 10:28 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Edka1977 napisał/a: | Jeszcze się nie boję bo pewnie jutro nie dojdzie do skutku wlew,dotrze to do mnie w środę |
Podanie chemii może być wątpliwe w przypadku nasilonych duszności wymagających ciągłego podawania tlenu.
Edka1977 napisał/a: | .Jak dużo czasu nam zostało w najlepszych porywach? |
Kilka max.kilkanaście tygodni. Ale tego nigdy nikt nie wie.
Niektórzy umierają nagle (np.krwotok), a u niektórych umieranie przebiega powoli. Edka1977 napisał/a: | jednak jakiś strach jest.... |
To naturalne, ale nie martw się na zapas.
W takich chwilach dostaje się jakby dziwnej mocy. Człowiek jest jakby na haju i znosi to w miarę dobrze na bieżąco. Trzyma adrenalina. Mnie się wydaje, że to organizm wchodzi w taki tryb, żeby to przeżyć. (piszę tu o sobie, swoich doświadczeniach i przeżyciach)
3 miesiące temu umarła moja mama a dopiero teraz do mnie dochodzi co się wydarzyło.
I to jeszcze nie do końca. W czasie choroby/umierania i pogrzebu działałem jak maszyna.
Robiłem wszystko co do mnie należało, ale jakby do mnie nie docierało.
Dalej nie dociera do końca.
Nie martw się na zapas- Twój organizm włączy systemy obronne i przejdziesz przez to. |
Bonaj
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2016-01-18, 17:10 Temat: Rak niedrobnokomórkowy |
Nie jest dobrze, ale chyba o tym wiesz.
Poświęcaj mamie jak najwiecej czasu możesz.
Wczoraj czytałem taki artykuł, moze sie przyda : http://www.deon.pl/czytel...-bliskosci.html
Pozdrawiam
Życzę siły i wspaniałych wspólnych chwil razem
[ Dodano: 2016-01-18, 17:12 ]
Chemia zawsze jest ryzykiem, ale podaje się ją po to, żeby pacjentowi pomóc.
Jeśli lekarze dojdą do wniosku, że chemia może bardziej zaszkodzić niż pomóc to nie podadzą. |
|