1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Proszę o wyjaśnienie |
BeataM
Odpowiedzi: 194
Wyświetleń: 33169
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-01-02, 15:40 Temat: Proszę o wyjaśnienie |
Ja też zauważyłam, że przytulam sie do Mamy "na zapas" zrobiło mi się dziwnie kiedy to odkryłam...
Jeśli chodzi o włosy to również mocno wypadają ale Mama broni się bardzo przed ich ścięciem... kilka razy namawiałam Mamę na pójście do fryzjera ale nic z tego... Jeszcze nie teraz - słyszę ciągle...
Zanim zaczęła chemioterapię dałam Jej poradnik jakich skutków ubocznych można się spodziewać po chemii... Mama przeczytała i stwierdziła, że Jej włosy nie wyjdą... Że to wie... Pomyślałam sobie wtedy, że nie będę wyprowadzać Jej z błędu... Teraz widzę, jak cierpi z powodu tych włosów... Mama miała gęste, ładne włosy... teraz jest ich tak malutko.... Żałuję, że nie powiedziałam Jej wprost, że to nieuniknione.... Może teraz byłoby Jej łatwiej znieść, że tak wypadają....
Powtarzam Mamie, ze włosy są nieważne, ważne, żeby powstrzymać tą wstrętną chorobę i na tym trzeba się skupić...
Kset wiem co czujesz.... nasze Mamy cierpią z tego powodu i zostaje nam tylko pocieszać Je, że włoski odrosną i że na razie tak być musi. Kup Mamie peruczkę (ja kupiłam)... za jakiś czas napewno zechce ją włożyć i może wtedy poczuje się lepiej nie widząć jak bardzo wyszły Jej włosy. Ja namówiłam Mamę na noszenie chustki na głowie w domku... Najpierw nie chciała ale teraz nosi Może Ty też sprezentuj swojej Mamusi fajną chusteczkę...
Pozdrawiam ciepło i dużo wytrwałości życzę... |
|
|