Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Alexandra1976
Odpowiedzi: 243
Wyświetleń: 121885
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-03-19, 08:05 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Hej może to być spływ limfy mocno opuchnięte? niekiedy musi być usuwane przez lekarza |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2018-01-04, 22:54 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Na niektóre nowotwory może wlewy pomagają,na naszego gada może tylko przyspieszyć przerzuty"Niekorzystne działanie terapii witaminą C zaobserwowali także naukowcy z Duke University Medical Center w Durham (USA) u pacjentów z czerniakiem w IV stadium rozwoju (czyli takim, który daje już przerzuty)³. Negatywne efekty terapii witaminą C zauważyli również naukowcy z Washington University School of Medicine z St. Louis (USA) u pacjentów z ostrą białaczką szpikową "..podobno działają na raka jajnika w połączeniu z chemioterapią
[ Dodano: 2018-01-04, 23:13 ]
Zrób sobie zakwas z braków z dużą ilością czosnku.Tak jak się kisi ogórki, W kamiennym garnku, ja mam słoik taki specjalny 3 litrowy zamykany.na samym dole 3głowki obranego czosnku...można więcej 2kg surowych obranych,pokrojonych w grube plastry buraczków ,listki laurowe ,ziele angielskie,łyżka cukru,zalać przygotowaną wystudzoną wodą, na litr solę płaską łyżkę. Po pięciu dniach już można pić...zlać do butelki lub słoika można przechowywać w lodówce...można
się do niego przyzwyczaić 😋barszczyk też jest super na takim zakwasie i do tego naturalny. |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-12-20, 22:43 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Miejmy nadzieję że podeszli indywidualnie do Twojego przypadku.Słyszałam że pembrolizumab dobrze działa,ale nie wiem kiedy stosują i czy u nas są programy i jeszcze niewiadomo w jakim przypadku bo Ty nie masz Brafa.Pamietam jak się o Ciebie martwiłam i chciałam Ci moje leki podesłać ale one są jak właśnie jest ten Braf😐. Dawaj znać co tam wymyślisz ja będę się orientowała jakie u nas są programy bez tej mutacji.Trzymaj się.Może dziewczyny na forum orientują się o programach permolizumabu.Nie wiem dlaczego chodzi mi po głowie ten permolizumab ale coś mi dzwoni,że Jimmy Carter były prezydent Stanów był właśnie tym leczony miał przerzut do wątroby i mózgu nie dawali mu szans jednak wszystko się cofnęło.Wyslałam maila gdzie stosują |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-12-18, 20:51 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Napisz do Prof.Rutkowskiego piotr.rutkowski@coi.waw.pl
i do Prof.Andrzeja Mackiewicza to ten od szczepionki na czerniaka w Poznaniu
andrzej.mackiewicz@wco.pl
Poczytaj poszukałam Ci o radioterapii protonowej w Bronowicach jak ja potrzebowałam to kwalifikowali tylko czerniaka gałki ocznej,w 2016 podpisali z NFZ guzy mózgu i glowy
[ Dodano: 2017-12-18, 20:53 ]
...nie mogę dołączyć pliku chyba na mesengera albo maila
[ Dodano: 2017-12-18, 22:35 ]
wysłałam na maila bo nie mogę dodać pliku |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-12-16, 15:32 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Cieszę się że się odezwałeś,czyli coraz lepiej funkcjonujesz😉.Zrobisz co uznasz za słuszne, na pewno nikt za Ciebie tego nie zrobi.Miałam ten sam dylemat jak ja szukałam pomocy i konsultacji przed moją radioterapią.Doktor Mackiewicz z Poznania, ten od szczepionki bo się konsultował powiedział,że gdyby radioterapia pomagała to nie wymyślali by nic innego.Jednak ja się zgodziła.Gdzies tam pisałam.Ty też miałeś jak pamiętam.Jednsk u mnie po radioterapii tzn pół roku po miałam TK, nastąpiło rozpisanie.Ja już pewnie nie poddalabym się. A nie proponowali pronoterapii czy jakoś tak.To nie robi takiego spustoszenia.
[ Dodano: 2017-12-16, 15:34 ]
rozsianie...weszłam w IV stadium |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-11-27, 15:03 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Idź prywatnie do neurochirurga tam gdzie chciałbyś być operowany on dalej pociągnie bo tak to albo trzeba mieć szczęście albo plecy, bo ja nie miałam ani jednego ani drugiego i tak musiałam zrobić |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-11-22, 08:25 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Hej jak proponują wycinanie to się nie oglądaj, leczenie czyli ta immunoterapia to dopiero jak nie będą mogli wyciąć bo dojdzie do stadia rozsiania,te leki np u mnie (być może leki)spowodowały stabilizację guzów czyli stoją w miejscu ...3mm na śledzionie się zmniejszył,ale na jak długo? Sama nie wiem. Nikt nie zaproponuje leczenia na czerniaka jak mogą wyciąć bo to najprościej i najtaniej.Trzymaj się trzymam kciuki |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-03-29, 21:10 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Teraz znów nie mam apetytu ,bo krótko po operacji ale przed było prawie ok czyli prawie 3 miesiące po radio.Nie martw się wróci 😉.Kupiłam sobie Glosal do na suche gardło nawet miałam to pod poduszką bo nie mam slinianek i brakowało śliny. |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-03-28, 22:17 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Bardzo dobrze działa opatrunek BACTIGRAS ,są dość drogie można kupować na sztuki 10x10cm jeden ok 5.20zł jeden w opakowaniu jest 10szt,trzymaj się pozdrawiam ciepło😊 |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-03-19, 18:30 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
PET najwcześniej za dwa miesiące bo wyniki mogłyby być niemiarodajne,dasz radę już przeżyłeś😉😉trzymam kciuki żeby zatrzymało u Ciebie to cholerstwo .Musisz być przygotowany że teraz mogą się nasilić objawy popromienne na ból gardła pij siemię,fajnie nawilźa gardło .Dużo dużo odpoczywaj pozdawiam |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-20, 15:51 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Już coraz lepiej,smak wraca, jeszcze nie jest tak jak przed n aswietlaniem ale coraz lepiej.Włosy też już ruszyły,czyli nie jest tak źle już powoli zapominam o radio.😉23 mam PET okaże się czy jest ok.Smaruj sobie szyję szybciej nawet jak nie masz jeszcze oparzenia .Trzymaj się ciepło,dawaj znać jak się czujesz.Trzymam✊✊ |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-20, 09:52 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Miałam naświetlania na szyję ale nie miałam takiej reakcji w postaci wymiotów,chociaż każdy inaczej reaguje.Po trzeciej frakcji miałam taki kamień w przełyku i nie mogłam łykać,a na przykład lekarka prowadząca bardzo sie zdziwila, że tak szybko mialam taką reakcję.Chociaż teraz pogoda sprzyja jelitówce,i nas panowała we ferie😊 |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-02-01, 12:00 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Raczej PET niby dokładniejszy tylko ja miałam też tomografie głowy i wyszedł tam również oponiak a po operacji tętniak a na PET nic nie wyszło...to chyba zależy też od lekarza który prowadzi podobno najbardziej bezpieczny jest rezonans ja nigdy nie miałam tylko tomograf i PET |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-01-25, 10:35 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Dwa przerzuty znalazłam sama, kontrol przeważnie co 3 miesiące. To co wychodzi na TK nie wychodzi na PET.Warszawa bardziej zleca TK znów Bydgoszcz PET.Wiem to ponieważ do Warszawy jechałam z nadzieją na nowocześniejsze leczenie.Tam na kontrolę jeździłam co dwa miesiące od razu dostawiłam skierowanie na TK , i oczywiście nie rezygnowalam z Bydggoszczy(tu wizyty co 3 miesiące ).Teraz jestem bardziej w komfortowej sytuacji bo Pani doktor powiedziała że jeżeli coś będzie się działo to mogę przyjść bez rejestracji a wtedy musiałam czekać do dnia zarejestrowania i nie mogłam tego przyspieszyć.
[ Dodano: 2017-01-25, 10:59 ]
Trzeba mieć też trochę szczęścia i znaleźć takiego lekarza który chce trochę o Ciebie powalczyć. Ja do tej pory nie miałam szczęścia .Myślałam że będę chodziła na kontrolę do radiolog co byłam pod jej opieką na radio bo widziałam że była bardzo konkretna i ja przede wszystkim nie miaalam barier żeby się o wszystko wypytac ale ona skierowała mnie na konsylium czerniaka a tam spotkalam się z doktor od leczenia klinicznego i widziałam że z tematem czerniaka jest na bieżąco i może do niej się zahacze |
Alexandra1976
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2017-01-25, 10:03 Temat: Czerniak - przerzut w węzłach chłonnych |
Zaczęło się od pieprzyka na skroni po dwóch latach przerzut na slinianke przyuszną; od razu wycieli podzuchwowa i ilimfadenektomia jednostronna.Tę operację miałam 2016 dzień po świętach Wielkanocnych następny przerzut na płatek ucha jak doszło wkońcu do operacji to już był na węzłach,wycieli 32 węzły(limfademektomia już radykalna) na 5 już był przerzut, czyli pędził jak głupi dlatego zawsze podkreślam że czas jest naszym sprzymierzeńcem mam tylko nadzieję że miesiąc wyjety z życiorysu przez radio coś zatrzyma i Ty też tak musisz myśleć.A u Ciebie widziałam że nie miałeś pierwotnego?a miałeś PET-a |
|