2 lata temu wyczułam guza pod brodą wykonano mi kilka USG ze to niby torbiel ślinianki podżuchwowej.
Nie kazano mi nic z tym robić w końcu miesiąc temu trafiłam prywatnie do laryngologa i kazał usunąć jak najszybciej.
2 Tyg temu miałam usunięty guz jak się okazało tejże ślinianki .
Czekam z wielką obawą na wynik histopatologiczny .
Przypadków guzów ślinianek jest na forum kilka, jednak bez wyniku badania histopatologicznego praktycznie nic więcej nie można powiedzieć ani poradzić.
Jak tylko będziesz miała wyniki, daj znać.
Witam mam już wyniki badania czy mógłby ktoś więcej mi na ten temat powiedzieć ADENOMA POLYMORPHUM - TUMOR MIXTUS oraz LIPOMATOSIS GLANDULAE SALIVARIAE Z góry dziękuję
Witam mam już wyniki badania czy mógłby ktoś więcej mi na ten temat powiedzieć ADENOMA POLYMORPHUM - TUMOR MIXTUS oraz LIPOMATOSIS GLANDULAE SALIVARIAE Z góry dziękuję
Gruczolak wielopostaciowy (guz mieszany), zmiana łagodna. Świetnie, że to jednak usunęłaś, pozostawiony potrafi zezłośliwić się, choć to dość rzadkie przypadki.
Dzięki za szybką odpowiedź chciałam jeszcze zapytać czy możliwe jest odrośnięcie tego guza?? Czy wystarczą tylko kontrolne prześwietlenia co pół roku bo tak mi lekarz powiedział czy powinnam to może z kimś jeszcze skonsultować??
Pozdrawiam
Dzięki za szybką odpowiedź chciałam jeszcze zapytać czy możliwe jest odrośnięcie tego guza?? Czy wystarczą tylko kontrolne prześwietlenia co pół roku bo tak mi lekarz powiedział czy powinnam to może z kimś jeszcze skonsultować??
Pozdrawiam
Akurat tego dokładnie Ci nie powiem, mam podobną sytuację tylko w kapkę innej śliniance i z tego co czytałem, to zdarza się, że czasem to odrasta, ale to dość rzadkie przypadki.
Wydaje mi się, że lekarz wie co robi i spokojnie co pół roku badania wystarczą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum