1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 40
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Plamiasta - komentarze
roman1130

Odpowiedzi: 603
Wyświetleń: 74728

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-13, 22:13   Temat: Plamiasta - komentarze
Kruszynko, myślę, że gratulacje będą połowiczne, bo brakuje jeszcze powtórki z TK brzucha i okolic, ale mam nadzieję, że będą podobne do tych z głowy.
Naprawdę cieszę się że wynik jest pzytywny i taki sam będzie następny.

Z tymi kontrastami jest niekiedy bardzo różnie.
Niby przygotowanie za każdym razem jest jednakowe, ale reakcja organizmu bardzo różna, niekiedy uderzenie gorąca jest tak nagłe i długotrwałe, że aż dziwne, że to wytrzymuję, to samo dotyczy uczucia pieczenia, tak jak gdyby ktoś polał nas kwasem od środka, może to wina danego dnia?, może organizm za każdym razem dostosowuje się do naszej kondycji i samopoczucia?
Pozdrawiam serdecznie :lol:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-11, 16:30   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Juleczko.
Napoje energetyzujące? :?ale?: :shock:
Dobra kawa, czy herbata prędzej postawi na nogi niżeli jakiś cudowny napój, z dawką cukru mogącą pozbawić słonia apetytu na miesiąc czasu.
Chłopaki ustawili się już w szkole?, czy w dalszym ciągu pojawiają się problemy, a co słychać z Twoimi dolegliwościami?
Mam nadzieję, że po ostatnich stresach rentowych wróciłaś już do równowagi emocjonalnej i masz czas teraz jedynie wracać do sił i zdrowia, czego życzę z całego serca.
Pozdrawiam serdeecznie
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-11-04, 17:53   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko.
Uśmiałem się strasznie czytając o Twoim Rambo, byłby to jedyny przypadek w historii świata, gdzie zwierzę zostało zgwałcone, powiedzenie, że samiec nic nie zwojuje, gdy suka nie będzie miała ochoty jest kolejną udowodnioną prawdą, wystarczy że suka odejdzie, i amant zostaje z chęciami na boku.
Gwałt jest przywilejem i możliwy jedynie w wypadku człowieka, tylko my, korona stworzenia jesteśmy w stanie tak bardzo skrzywdzić drugiego człowieka.

Juleczko Twoi Chłopcy są naprawdę cudowni, aż serce raduje się gdy czytam o ich miłości i chęci niesienia pomocy, mam nadziej, że pozostanie Im to już na całe życie, w stosunku do Najbliższych i innych ludzi, możesz być z nich dumna, to naprawdę ogromny sukces wychowawczy. Gratuluję.
Niekiedy myślę, że chorowanie ma swoje dobre strony, ale uciążliwości też są spore... dlatego nawet, jeśli nie możesz wrócić do pełni zdrowia... oby dolegliwości nie dokuczały Ci tak bardzo.
Ściskam gorąco Wszystkich :lol:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-10-14, 11:02   Temat: Plamiasta - komentarze
Juleczko, wiem że nie powinienem wypowiadać się w tych sprawach, ale.. jak wiesz mam w domu nauczyciela z przeszło 30 letnim doświadczeniem zawodowym i trochę młodszego, więc rady pedagogiczne nie są mi zupełnie obce zwłaszcza, że moja Pani wróciła ostatnio na rok czasu do swojego zawodu po 3 letniej przerwie...
To co napisałaś o pani, która może być stresująca dla Kuby może być główną przyczyną jego problemów.
Zmieniły się czasy, zmienili się nauczyciele, zmieniły się warunki w jakich dzieci chodzą do szkoły.
Dawniej nauczyciel mógł bezpiecznie wziąć dzieciaka na kolana, przytulić, uspokoić... dziś nauczyciel może zostać oskarżony o molestowanie...
Inną sprawą jest fakt, że wśród nauczycieli są tacy, którzy w żaden sposób nie powinni zostać nauczycielami i niestety dotyczy to zarówno młodych, jak i starych nauczycieli, którzy po prostu są już wypaleni i mają wszystko w dupie, a w robocie będą siedzieć bo emerytura to jednak zupełnie coś innego niżeli pensja...
Kolejną sprawą są stosunki pomiędzy rówieśnikami...może po prostu Kubuś ma jakiegoś pupila, który drażni go, a nie jest w stanie nic mu zrobić, a pani nawet nie zauważa problemu, bo zwyczajnie nie ma do tego głowy.
Dobrze, że zajęłaś się sprawą w sposób profesjonalny, ale najważniejsze jest to że macie taką możliwość, patrząc się na sąsiednie szkoły można pomarzyć o rozmowie z psychologiem logopedą, czy innym specjalistą, który powinien być w każdej szkole.
Pieprzony ciągły brak pieniędzy i chyba jednak specjalistów.
Córka pracuje w trzech placówkach na 1 i 3/4 etatu, co w efekcie powoduje, że Antek spędza prawie cały dzień w przedszkolu, co jest jednym z najgorszych pomysłów jakie znam... ale kredyty trzeba spłacać...
Kruszynko nie miej zahamowań i staraj się dociec przyczyn stresu Kubusia na własną rękę, pamiętaj, że ma on do Ciebie nieograniczone zaufanie, którego nie wzbudzi w nim nigdy żaden nawet najlepszy psycholog, a w momencie, kiedy Kubuś się otworzy... rozwiązanie będziesz miała w ręku.
Pozdrawiam serdecznie. :lol:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-10-08, 10:48   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko :lol:
Zawsze gdy mam podły humor zaglądam do Ciebie, bo mam nadzieję że zarazisz mnie swoim optymizmem i wolą walki nie tylko z chorobą ale zwykłymi bolączkami naszego życia, to więcej niżeli najskuteczniejsze antydepresanty czy leki z apteki jakiegoś świętego zakonnika...
Juleczko bardzo cieszę się że zaczyna się wszystko powoli układać, że Chłopaki radzą sobie w przedszkolu, że w domu się układa, że finanse się ustawiają...
Oby tak już zostało, życzę Ci tego z całego serca... i cieszę się że zwyczajnie jesteś... :mrgreen:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-09-30, 10:30   Temat: Plamiasta - komentarze
Zawsze uważałem, że przekopywanie ogrodu to moja święta praca, nie należy do najlżejszych, ale... teraz robię to w takim tempie, że mrozy zastaną mnie przy tym na 100%, ale trudno.
Praca daje nam szansę na zapomnienie o dołkach i dolegliwościach i to jest najcenniejsze, bo powoduje że nie roztkliwiamy się nad sobą i staramy się żyć najpełniej i najlepiej jak tylko jest to w naszej sytuacji możliwe, nawet jeśli brakuje nam sił do normalnego funkcjonowania.
Pozdrawiam serdecznie
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-09-28, 18:57   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko :lol:
Szukam jakiegoś radosnego kącika i znajduję tylko jesiennych depresantów :shock:
Może to już taka uroda tego czasu, że zanim staniemy się opatuleni w ciepłe gacie i futra stajemy się lekko nie do życia, ponurzy i zniechęceni...
Lato minęło a u mnie zaczyna się okres intensywniejszych prac ogródkowych, szkoda tylko, że nie mam więcej sił i energii do tych robót, a pomocników jakoś nie widać w okolicy...
Nie mówię nawet o kopaniu działki i rozwożeniu kompostu, ale o innych robotach, na które wystarczy że popatrzę i już jestem zmęczony...
Ech też chyba zdołuję się bez potrzeby :roll: :--:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-31, 17:09   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko
Chyba rozumiem Twojego Męża, lepiej tam baby pilnować... nigdy nie wiadomo kiedy coś Jej się odwidzi, a tak strzeżonego....
Juleczko Cieszę się że walczysz o swoje, że nie składasz broni, zbyt wielu z nas to zrobiło i w efekcie paniska na urzędniczych stołkach są szczęśliwsi, że tak wiele spraw załatwiają odmownie.

Prawdą jest to co pisze Mark na temat naszego rolnictwa, rozdrobnienie i brak specjalizacji powoduje, że ta sytuacja nie ulega poprawie od lat...
Kolejną sprawą jest jednak kwestia pieniędzy, które rolnik otrzymuje za swoje produkty, rolnik sprzedaje, ale pieniądze za swoja produkcję otrzymuje po bardzo długim okresie czasu, kredytując w ten sposób producenta finalnego, czyli mleczarnię, młyn czy zakład przetwórstwa mięsnego, oczywiście, pod warunkiem że pieniądze otrzyma w ogóle, bo często gęsto nie zobaczy ani pieniędzy ani swojego towaru...

Ot polskie realia.
Pozdrawiam serdecznie :lol:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-29, 20:23   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko.
Zawsze gdy słyszę tekst ZUS, KRUS dostaję małpiego rozumu, są to instytucje które nigdy nie sprawdziły się jako administratorzy naszych pieniędzy, zawsze system ubezpieczeń społecznych był niewydolny, dotyczy to niestety praktycznie wszystkich systemów politycznych we wszystkich krajach świata.
Od lat jestem w nieustającym konflikcie z tym naszym molochem gdzie bezduszność, arogancja i indolencja urzędników jest jedyną formą rozmowy z klientem. mam co najmniej jeszcze dwie sprawy w sądzie, które czekają na swoje zakończenie, trudno mi mówić o werdykcie, ale bez względu na werdykt, jeśli tylko nie będzie zgodny z moimi odczuciami i stanem faktycznym, będę odwoływać się nawet do Trybunału w Strasburgu, nawet nie dlatego, że chodzi mi o jakieś pieniądze, ale o rozwiązania systemowe, które są bzdurne i szkodliwe dla wszystkich ubezpieczonych.
Dlatego Jestem z Tobą Juleczko, nie pozwól aby ci, którzy są z litery prawa powołani do ochrony naszego zdrowia i bytu materialnego w momencie zachorowania kpili z nas wszystkich zasłaniając się przepisami, których nawet nie potrafią zinterpretować.
Pozdrawiam serdecznie... ale tak na marginesie to raczej nie rozwodziłbym się z Mężem, spróbuj innego sposobu... po co dawać chłopu szansę :mrgreen: :shock:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-26, 10:37   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko.
Cieszę się że istnieje szansa na złagodzenie i naprawę Twojej sytuacji finansowej, jest to obojętne w jaki sposób, ale nie sądzę, aby odbyło się to z koniecznością łamania prawa, każdy sposób jest zgodny z prawem, jeżeli tylko istnieje możliwość znalezienia luki w obowiązującym systemie.
Nie będę wypowiadać się co komu daje lub zabiera system dopłat Unijnych, nie znam się na tym... dla mnie jest paranoją i nieporozumieniem system nad którym pracuje się od epoki Gierka, który wprowadził renty i emerytury dla rolników, i za tą decyzję jest błogosławiony do dzisiejszego dnia przez rzesze rolników, pomimo ewidentnych braków tej decyzji, nie jest w stanie wypracować jakiegokolwiek racjonalnego rozwiązania w sposób logiczny posiadający rozwiązania zarówno logiczne jak i ekonomiczne...
Widać jest to sposób na stosowanie wolnej amerykanki finansowej dla szerszych rzesz partyjno-rządowych, zawsze można zarobić ciężką kasę tam, gdzie jest mętna woda i brak jednoznacznych rozwiązań prawnych.
Pozdrawiam sedecznie
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-23, 17:27   Temat: Plamiasta - komentarze
Podobno gdzieś jest taki kraj nazywający się Utopia... Polskę powinni przemianować na paradoks... za chwilę będziesz płacić takie pieniądze wysyłając list, a 40 zl na kwartał... to już nie jest paradoks, to jest poruta, papier na którym wydrukowano tą decyzję kosztuje więcej.
Przykro mi Juleczko że mieszkamy w takim kraju, naprawdę... :--:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-19, 09:54   Temat: Plamiasta - komentarze
Kruszynko od razu widać zmianę Twojego nastroju, mam nadzieję że tak już zostanie...
Stłuczką męża się nie przejmuj, jutro muszę oddać auto mechanikowi bo sprzęgło zaczyna odmawiać posłuszeństwa i 500 zmieni właściciela, ale wracając do stłuczki, to... auto nabiera charakteru po takich stłuczkach, wię c jest powód do radości a nie smutku.
A kasa... zawsze warto mieć, ale jak się nie ma, to nie ma się i tyle, czeka się na lepsze dni...
Ściskam Waszą Rodzinkę i serdecznie pozdrawiam |buziaki| :in_love: ::thnx::
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-18, 22:17   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Słoneczko.
Juleczko zawsze kiepskie dni lubią się gromadzić w jednym miejscu, ale jak już zdecydują się odpuścić... to będzie też na dłużej, życzę aby na zawsze, ale wolę nie przedobrzać z optymizmem...
Wyobrażam sobie spotkanie z dzieciakami po tak długim okresie czasu, ciekawe czy rozpoznają Ciebie...

Nie chcę pisać nic na temat tych firm ubezpieczeniowych od których zależy nasza renta, wszystko przewraca mi się w środku gdy słyszę te nazwy.
Rozumiem, że urzędnik w każdej pracy musi kierować się literą prawa, obojętnie którego, czy administracyjnego, karnego czy jakiego kto tam chce.... al urzędasy ZUS, czy KRUS, to wyspecjalizowana roboty, pozbawione jakichkolwiek uczuć wśród biurw ZUS nie idzie spotkać nikogo w miarę normalnego, może w domu, na ulicy czy w sklepie są normalni i bardzo mili, ale siedząc za biurkiem swoich instytucji, są jedyni w swoim rodzaju... nie nadają się do kontaktów z ludźmi, z ludzkim losem...
Najlepiej gdyby wyszli zza biurek i poszli do domu, skoro oni s tylko od liczenia wpływających składek i naliczania nowych podwyżek (3,60 dodatek do renty za ten rok... aż nie wiem co zrobić z taką kasą, chleb kosztuje 3,95...
Pozdrawiam serdecznie
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-15, 10:57   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Słoneczko :flower:
Trochę smutno się robi, gdy słyszę o dołkach, ale wierzę, że wszystko wróci do normy.
Po burzach, slotach zawsze przychodzą dobre dni, tak że i u Ciebie wróci dobra passa i nastrój.
Brakuje Ci dzieciaków, a to też nie nastraja dobrze...
Kruszynko, tulę Cię do serducha, i wierzę, że uśmiechasz się niekiedy do nas wszystkich |przytula| :cmok: :in_love:
roman1130

PostDział: Tu trzymamy KCIUKI   Wysłany: 2012-08-04, 14:36   Temat: Plamiasta - komentarze
Witaj Kruszynko :flower:

Mam wrażenie jak gdybym był od Ciebie uzależniony... nie wiem co na takie postawienie sprawy zareagowałby Twój Mąż, ale prawdy nie da ukrywać się zbyt długo.
Pozdrawiam serdecznie Waszą czwórkę :flower: :in_love: :cmok:

Strona 1 z 3
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron