Autor |
Wiadomość |
Temat: Plamiasta - komentarze |
plamiasta
Odpowiedzi: 603
Wyświetleń: 74728
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2015-01-04, 23:49 Temat: Plamiasta - komentarze |
hej wszystkim. u siostry nic się nie dzieje z torbiela za to rodzina sie powiększyła
jestem ciocia,
pozdrawiam serdecznie znajomych i ,,nowych,,
DOSIEGO ROKU |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-12-02, 11:40 Temat: Plamiasta - komentarze |
ja też jestem takiego zdania że juz po ptakach jest nawet na leczenia farmakologiczne...
tymbardziej że siostre to boli...
namówiłam ją na wizyte u innego lekarza
[ Dodano: 2013-12-02, 11:40 ]
Richelieu, dziękuję rozwiałeś moje wątpliwości... teraz będziemy działały |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-12-02, 10:44 Temat: Plamiasta - komentarze |
czy ktos się orientuje czy torbiel na jajniku 4cm nie jest za wielka do obserwacjii? wg mnie to już jest do leczenia możecie podpowiedzieć?
bo ja bym raczej zmieniła lekarza , niby na tym się nie znam ale trochę się obawiam tym bardziej że ja mam niezłośliwe dziadostwo babcie maja raka co prawda żołądka i jelit ale to zawsze w pobliżu |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-11-27, 10:11 Temat: Plamiasta - komentarze |
u siostry wykryli torbiel na jajniku... 4cm
powiedzieli że do obserwacjii... czy to nie za wielkie jest do obserwacjii? |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-11-12, 18:12 Temat: Plamiasta - komentarze |
dzięki bardzo
walka była do ostatniej sekundy choć 1 godzinę przed końcem Morąg nas prześcigną |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-11-12, 10:36 Temat: Plamiasta - komentarze |
proszę o głos
teraz wygrywa Morąg a ja proszę o głos na GOŁDAP
BARDZO MI ZALEŻY JAK GOŁDAP WYGRA
moja mama dostanie prace
kto ma fb bardzo prosze o klik |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-10-28, 21:56 Temat: Plamiasta - komentarze |
KOCHANI moje miasto walczy, potrzebne sa głosiki kliki więc jak macie FB
proszę klikajcie na GOŁDAP
http://www.kolajfx.pl/konkurs/
głosować można kazdego dnia
z góry dziękuję i o klika apeluję
[ Dodano: 2013-10-29, 17:30 ]
PROSZĘ O GŁOSIK I DZISIAJ
http://www.kolajfx.pl/konkurs/
oczywiście głosujemy na GOŁDAP |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-09-01, 20:10 Temat: Plamiasta - komentarze |
|
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-31, 23:12 Temat: Plamiasta - komentarze |
wiesz Aguś . ja ciągle sobie wyrzucam że nie ciągam małych po lekarzach żeby sobie kiedyś nie pluć w twarz że wiedziałam o chorobie że to genetyczna,,
ale mam nadzieję że dobrze robię widze jak mały tz starszy przeżywa, jak ja odwiedzam lekarzy że same badania usg kilka miesięcy przeżywa a co dopiero TK czy rmg na które na razie nie ma wskazań...
ja już sama nie wiem , Kuba ma często zaparcia, wież że dieta jest jego uboga ale nie sposób go nkłonić na mięsko nawet ukryte wyczuje i nie zje... mówi że świnkę bolało i zabijali i nie zje za nic...
zaparcia ma na tle nerwowym aktualnie przeżywa szkołe i syrop poszedł w ruch.. ale ja i tak po nocach nie spię ,boję się . w czerwcu wszystkie wyniki porobiłam . usg satwów tez miał... wszystko czysto... byle grypa żołądkowa to ja się boję....
w głowie mam te testy czy robić czy nie... gdyby dawały 100% pewności nie wachałabym się a tak , tylko kontrola i zdanie się na swoją intuicję...
opalenizna im teraz zchodzi i albo to już moja głowa albo plamek przybywa.
wiem że same plamki NF-u nie dają muszą być jeszcze inne objawy...
mam panikować? ciągać go lekarzach stresować? Kubunio wszystko przeżywa , nie chcem go stresować, bo w tej sytuacji to jest tak że to jest dmuchanie na zimne. nie chcem żeby od małego żył w zagrożeniu... za świadomością czegoś co może nigdy sie nie zdarzyć ... |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-30, 15:40 Temat: Plamiasta - komentarze |
ja trafiłem na lekarzy dobrych. jeden rodzynek się trafił na początku... ale reszta jest spoko.
ani razu nie dałam w łape , nikt nie wymagał tego odemnie, każdy szedł mi na rękę - w momęcie diagnozowania byłam w połogu
jak lekarze zajeli się mną to Ci najwyżsi władzą że tak powiem, |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-30, 12:45 Temat: Plamiasta - komentarze |
wiesz gdyby chodziło o 1 dziecko te 2,500 tysiaka bym jakoś wykombinowała czy coś ale przy 2 to już troszkę nie za bardzo. tymbardziej że testy genetyczne nie są w 100% wiarygodne. gdyby były żebrałabym a zebrałabym, a tak... 5tysiaków wywalić, i nie wiedzieć do końca i panikować przy każdej nieprawiłowości u dziecka , bólu głowy ręki.... brzucha....
kurcze mam 28 latek i siwizny juz dużoooooo.
[ Dodano: 2013-08-30, 13:47 ]
ps Lidko tyle w ty ,,pociechy,, że choroba przychodzi bez względu na to czy mamy kieszeń pełną czy pustą.
ja na siebie machnełam ręką, będzie co ma być... ale o dzieci walczę jak lwica |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-30, 12:08 Temat: Plamiasta - komentarze |
nie byłam.
,,gleborzuta,, zaliczyłam i juz ok na jakieś 3-4 tygodnie ...po za tym dynie cukinie kabaczki papryka wszystko woła jeszcze żeby do słoików pochwać, dzieci do szkoly trzeba ,,obkupić,,
jak tylko lepiej mi się zrobiło to na rower i na przeciw wszystkiemu rundkę po wsi zrobiłam już nie tak jak kiedys 25km ale tylko 1km .
szkoda mi dzieci tylko bo jak tak leżałam to przychodziły bały się że do szpitala będę musiała iść, przytulały i mówiły że chorobe biora na siebie i mnie uzdrawiają... (ja tak zawsze im robię)
Kuba nawet przyniósł mi wodę w 5litrowej butelce ...nie zdawał sobie sprawy że nawet jej nie podniose.
w październiku robie standardowe badania pod względem mojej choroby u dzieci , to i sobie zrobie usg brzuszka i zobaczymy co tam się kluje. ostatnio co raz więcej plamek im wylazło i się boję. chyba poszukam jakiejś fundacjii żeby ,,zasponsorowała,, małym badania genetyczne bo mnie nie stać samej zrobić a życie na bombie to nie dla mnie i mojego brzuszka nie wychodzi na dobre...
czemu wszystko rozchodzi się o kasę. |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-08-25, 08:35 Temat: Plamiasta - komentarze |
tak sobie. wczoraj leżałam cały dzień.
jutro do lekarza ide bo znów siusiam na czerwono, a o problemach żołądkowch już nie wspomne.
po malutku mam dość |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-03-09, 15:35 Temat: Plamiasta - komentarze |
tych Kwiatków to mam spisane w odpowiednim miejscu, i rysunki też będą jak znalazł na wesele - bo 18 - nie zrozumieją ...ale kto wie
a co do tej Warszawy to mnie tam nastraszyli... ale nie zadzwonili czyli do lipca mam spokojna główkę teraz mam wyniki krwi porobić , mam zlecenie ale nie mam czasu jakoś... -we wtorek już na 100% idę bo po szpitalu jeszcze nie miałam kiedy zrobić , akurat jak są pobrania u mnie w ośrodku to zawsze cos wypadało a to skleroza.... teraz nie zapomne |
plamiasta
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2013-03-07, 23:33 Temat: Plamiasta - komentarze |
na razie cisza z Warszawy więc po kominku wszystko okazało się ze nadal stabilizacja
podzielę się z wami tym co ostatnio jeszcze mi poprawiło humor
1 niedziela po obiedzie wychodzimy na spacer - wiadomo roztopy na wsi... przed domem synek upada do kałuży i ja do niego
-synek natychmiast do domu i rozbieraj się, rozbieraj się do rosołu,
- a on z wielkim zdziwieniem -MAMO PRZECIEŻ DZIŚ POMIDOROWA
i z dziś ( pewnie była pogadanka w szkole o 8 marca)
- mamo o czym bardzo marzysz i co byś bardzo chciała ( ja mówię żebym choć jeden dzień nie musiała po was sprzątać -w zamyśle że może nie będą brudzić jeden dzień )
na to mój rezolutny synek powiedział
-to musisz sobie kupić robota |
|