1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Błąd lekarski |
cleo33
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 11578
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-17, 05:34 Temat: Błąd lekarski |
http://www.forum-onkologi...-vt1065,585.htm |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-16, 06:23 Temat: Błąd lekarski |
niki napisał/a: | przychodni pulmonologicznej pacjent jest przyjmowany zaraz po zrobieniu zdjęcia i dopiero radiolog przynosi je na biurko do lekarza.
Zdjęcie jest zatrzymywane. |
Tak, wiem, znam z autopsji ( chyba znamy tych samych lekarzy).
niki napisał/a: | Dlatego wierzę w to co pisze AllG |
Ja nie napisałam, że nie wierzę, oczywiście że zdarzają się takie przypadki, nie rozumię tylko
Cytat: | A tata nie dopytywał gdzie to zdjęcie? Nawet później?
________________ |
No, ja raczej bym nie wyszła bez wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-15, 21:55 Temat: Błąd lekarski |
AllG napisał/a: | Boje się że mogą zniszczyć dokumentację.. chyba powinienem teraz zrobić kopie... Nie zrozumcie mnie źle, ale dla nas jest to "być albo nie być"... |
Czy ja dobrze zrozumiałam?
Jak to ?! można zniszczyć dokumentację?
AllG napisał/a: | a teraz to mnie przeraża, dodatkowo lekarze chcą poinformować o tym rodziców. Chciałbym, żeby się wstrzymali. |
To, można różnie interpretować,( tu na forum jest bardzo dużo wątków dotyczących, czy mówić, czy nie?) |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-15, 20:47 Temat: Błąd lekarski |
AllG napisał/a: | ale to RTG nie dotarło do gabinetu. |
Nie rozumię, jak mogło nie trafić do lekarza? po konsultacji robisz zdjęcię i i czekasz aż lekarz Cię poprosi gdy ma już kliszę?(chyba ,ze dostajesz opis do ręki i sam się z nim udajesz do lekarza)
AllG napisał/a: | gdy RTG trafia wprost do lekarza, zawsze może nie dotrzeć, bo ktoś np. zgubi po drodze). |
Takiej opcji, raczej nie ma ( po drodze? ile km?)
AllG napisał/a: | czekamy na tomografię i bronchoskopię. Ale mnie chodziło o odpowiedź ogólną - Czy istnieje w ogóle taka odmiana, która mogłaby się rozwinąć aż do przerzutów w ciągu miesiąca? |
Ogólnie, bez wyników to jak wróżenie z fusów ...
Czekamy na wyniki.
Pozdrawiam. |
cleo33
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2013-10-15, 19:56 Temat: Błąd lekarski |
AllG napisał/a: | I tu moje pytanie: Czy istnieje odmiana raka tak agresywna żeby rozwinęła się przez miesiąc? |
I, tu aby odpowiedzieć potrzeba jakiś wyników.
AllG napisał/a: | Okazało się że rak jest w fazie "przerzutowej" jak określił to lekarz prowadzący. |
Jaki to jest rak? |
|
|