Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
agnieszka87
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 11770
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-01-20, 17:18 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Witajcie! obecnie jestem na urlopie wychowawczym i mysle o powrocie do pracy. Jak myslicie nie ma przwciwskazan do pracy jako pracownik produkcji |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-01-16, 13:08 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Ja prywatnie zrobiłam usg tak dla siebie. Własnie mnie to dziwwi bo usg powinno byc chyba cześciej robione dla dobra pacjeta, widomo rtg nie powinno sie robić zbyt czesto. |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-01-15, 09:49 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Witajcie! wczoraj miałam wizyte kontrolna w DCO Wrocław. Wizyta trwała z 5 min lekarz zbadał blizne i powiedział ze wszystko dobrze wyglada kazał obserwowac blizne i tyle, teraz kontrola za 6 miesiecy czy nie powinnam dostac skierowac na badania usg itp?? ostatnio sama prywatnie zrobiłam usg brzucha i pachwin. |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-11-29, 17:11 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
dziekuje |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-11-29, 16:45 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
witajcie! bardzo prosze o interpretacje wyniku usg wezlow chonnych pachwinowych, ktore wykonalam prywatnie. Wiztyte w DCO mam doiero na 14 stycznia oto wynik:
Po strnie lewrj podluzny wezel chlonny z wyrazna hyperechogeniczna wneka o architektonice odcznowej o wymiarach 16,0x4,8 mm
Po stronie prawej podobny wezel chonny z wyrazna hyperechogeniczna wneka o architektonice odczynowej o wymarach 15,3x4,0 mm
Czy ten wynik jest ok? |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-20, 22:05 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Dopiero za 3 miesiace mam kontrole u ch.onkologa juz pomalu oswajam sie z choroba. Chyba kazdy przechodzi etapy : niedowierzania, przerazenia, zlosc, rozpaczy i kolkulacji ile zycia zostalo hmmm... Tu trzeba byc silnym i sie nie dac Nadzieja jest w postepie medycyny a przykladem jest James Allison Jestem pewna ze bedzie tylko lepiej.
W pierwszy poscie nie dopisalam wszystkich informacji moze sa wazne HBM45 +, S100+,Ki67 8% Co to znaczy? |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-09, 09:17 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Istnieje możliwość przebadania zmiany którą mi wycieli jeszcze raz gdzie inndziej?? jak są procedury .... może ktoś wie ile to kosztuje ? |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-08, 10:08 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Dostalam tel od kordynatorki i w poniedziałek znów bedzie dzwonic bo moj lekarz prowadzący wraca z urlopu opisze moj wynik histopatologiczny ale z tego co sie ona orietuje jest wszytko dobrze! Martys tak jak piszesz co 3 miesiace badania kontrolne beda.
Jak mam rozpoztać ze coś jest nie tak ? na co zwracać uwag. Czyli jak mam wezły ok to nie ma szans na przeżuty odległe ?? |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-07, 11:22 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Lekarz który mnie cioł we wałbrzychu i po odebraniu wyniku powiedział ze nie jest dobrze ze nic mi nie moze obiecać bo jest źle i szcezrze w tym momencie się załamałam dobrze ze moj mąz jest bo ja nie wiem co by było w tym samym dniu przenisłąm sie do wrocławia zmknełam dignostyke pogłębioną i konsylium miałam we wrocławiu i 4 dniach miałam operacje nie było czasu zeby pogadać z lekarzem nawet nie wiedziałąm o co pytać a teraz moj lekarz jest na urlopie do poniedziałku i czekam az kordynator sie odezwie co dalej czy to juz koniec czy jakieś leczenie |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-07, 10:40 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
moze wiesz o co chodzi z tym wynikiem czy czerniak sie wznawiał - SKORA Z BLIZNĄ PO POSZERZENIU UDA LEWEGO - Margines wycięcie makroskopowo bez zmian . Mikroskopowo: ziarnina zapalna, przewlekły odczyn zapalny z komórkami olbrzymimi oraz nieznaczne włóknienie. |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-07, 08:46 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Pierwszą operacje usunięcia zmiany miałam we Wałbrzychu na ul. Sokolowskiego i gdy otrzymałam wynik to przeniosłam się do DCO Wrocław i tam miałam poszerzenie marginesu i pobrany wezeł wartowniczy. Badania miałam USG jamy brzusznej , USG wezłów chonnych pachinowych, RTG klatki piersiowej badania te wyszły wporzadk.
[ Dodano: 2015-10-07, 10:58 ]
Może jakieś badania mam zrobić prywatnie dla pewność czy napewno wszystko jest ok ?? Wiesz może ktoś co znacza te klasyfikacje clark, breslov i mitoz, i typ nonbrisk ??
[ Dodano: 2015-10-07, 11:00 ]
Moze coś sie stosuje profilaktycznie zeby nie było wznowy tego chwasta po latach ?? |
agnieszka87
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2015-10-06, 20:37 Temat: Czerniak złośliwy Clark II breslov 1mm |
Witam! jestem tu nowa mam 28 lat pomóżcie bo niewiem tak naprawde nic o czerniaku o rokowaniach i tych kasyfikacjach clark i breslov , wskażnik mitoz od czego to zależy. Zaczne od początku w czerwcu br. zauważyła na udzie nogi lewej krostke która zaczełą sie zmieniać w czarna plamkę która sobie rosła napoczatku myślałam ze to krew pod skóra i w lipcu poszlam do dermatologa czy zmana nie jest tą złą i co dr powiedziała że niec grożnego nie widzi no ale należy ją usuną wiec zgłosiłam się do chirurga i usunełam zmianę o wielkości 0,3mm 30.07 i po 3 tyg czekania na wynik,ktory mnie zwalil z nóg MELANOMA MALIGNUM typ SSM Breslov 1mm Clark II Faza wzrostu poprzecznego bez owrzodzeń bez inwazji naczyń i nerów. Wskaźnik mitoz poniżej 1/mm2 TILS typu nonbrisk. Załąmałam sie czemu mnie to spotkało nie dociera to domnie do tej pory do ja sie nie lubie opalać sztucznie i na słońcu niemam jasnej karnacji i nie mam pieprzyków i nawet w rodzinie nie było takiego przypadku hmm.. wydaje mie sie ze ktoś tu sie pomylił coż we wrzesniu miałam kolejną operacje poszerzenie marginesu i wycięty wezeł wartowniczy do badania i po 4 tyg oczekiwań straszne było to czekanie noce nie przespane mam wynik chyba jest ok 1.SKORA Z BLIZNĄ PO POSZERZENIU UDA LEWEGO - Margines wycięcie makroskopowo bez zmian . Mikroskopowo: ziarnina zapalna, przewlekły odczyn zapalny z komórkami olbrzymimi oraz nieznaczne włóknienie. 2 WEZEŁ WARTOWNICZY PACHWINY LEWEJ - Zbadano 1 wezeł chlommy bez zmian nowotworowych (1/0). Niewiem co mam myślec czy to juz końiec z ta chorobą jak to wszystoko wygląda moze być nawrót jak to rozpoznać na co uwage zwracać !! prosze pomóżcie |
|