Autor |
Wiadomość |
Temat: Plamiasta - komentarze |
Mark
Odpowiedzi: 603
Wyświetleń: 74728
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-08-25, 14:55 Temat: Plamiasta - komentarze |
Małorolne rolnictwo to polskie przekleństwo, przy takim rozdrobnieniu wieś nigdy nie będzie dochodowa, a zawsze narzekająca. Mam rodzinę na wsi, jak tam pojadę i chciałbym mleka od krówki to ... ciotka musi szukać, który z sąsiadów ma jeszcze krowę, bo nikomu nic się nie opłaca. Prawda jest taka, jest rolnictwo jest największym albo jednym z największych beneficjentów środków unijnych i budżetowych ( nie należy tego mylić tylko i wyłącznie z dopłatami, chodzi o finansowanie KRUS, dopłaty paliwowe, i wszystkie inne środki przeznaczane na zaspokojenie ludzkich potrzeb nie generowane bezpośrednio przez potrzebujących ). |
Mark
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-08-24, 23:44 Temat: Plamiasta - komentarze |
Utrzymać się z 2 ha No chyba, żeby uprawiać marihuankę , bo inaczej nie ma szans |
Mark
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-08-24, 21:42 Temat: Plamiasta - komentarze |
Ja wolę pomagać niż współczuć, a do teo potrzebna jest wiedza, a nie wiara. |
Mark
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-08-24, 19:30 Temat: Plamiasta - komentarze |
Rolnicy mają odrębną ustawę, a polskie państwo znacznie hojniej dotuje rolnika niż zwykłego pracownika. Tak naprawdę, by podyskutować musiałbym zobaczyć decyzję wraz z info, kiedy ją odebrałaś.
Może jakiś pdf-ik lub jpeg ? Do wniesienia odwołania trzeba zachować terminy. Możesz wpisać post w "poradach ... " na forum ( Hyde Park ) i wyślij mi prv. |
Mark
|
Dział: Tu trzymamy KCIUKI Wysłany: 2012-08-23, 20:39 Temat: Plamiasta - komentarze |
To kwota renty, czy co, bo nie mogę się doczytać ? A tak a propos, składki na KRUS nie są chyba zbyt wyśrubowane ... ale temat nie na to forum. |
|