Autor |
Wiadomość |
Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Katarzynka36
Odpowiedzi: 77
Wyświetleń: 27256
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-29, 15:48 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Agni5
Nas wlaśnie lekarze strasznie wystraszyli przed operacją, że jest to bardzo ciężka nie niebepzieczna dla organizmu operacja... najpierw mówili, że 5% może nie przeżyć samej operacji a potem około 25%, nawet 30% pacjentów ma mniejsze lub większe powikłania pooperacyjne... przez zapalenia płuc, jakieś ropnie itp.
I okazuje się, że niestety mieli rację:(:(:(
Operacja niesie ze sobą ogromne ryzyko:(
I niestety Mama Justynki28 takie powikladnia miała
szok...
Słowa otuchy raz jeszcze kieruję do Ciebie Justynko! Ogromnie mi przykro... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-28, 23:32 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
JUstynko KOchana!
Boże, słów mądrych mi zabrakło... szok...
pisalaś, ze jest bardzo ciężko, ale miałam nadzieję, że się Wam jednak uda...
To nie tak miało być...
Najgłębsze i najszczersze wyrazy współczucia... |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-27, 17:51 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Justynko!
Słów brakuje... Trauma po prostu...
Nie trać jednak nadziei! Dobrze, że krążeniowo jest lepiej, bo to jest podstawa i chyba reakcja na leki...
Trzymaj się KOchana,
nie poddawaj! |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-26, 21:43 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
JUstynko!
Trzymam kciuki, by jutro było jeszcze lepiej i by Twoja Mama wyszła z tego strasznego i nagłego kryzysu!
Przesyłam ogromny promyczek wsparcia i mam nadzieję, że niebawem - obie z Mamą - będziecie razem i będziecie się cieszyć sobą, a Mam szybko będzie wracała do zdrowia.
Trzymaj się cieplutko! |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-25, 19:40 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Justynko!
Jestem porażona, tym co napisałaś!!!!
Trzymaj sie cieplutko, trzymam kciuki za Twoja Mamusię, musi być dobrze!!!!!!!!
Mamusia musi wyjśc z tego!!!!!!!!!!!! |
Katarzynka36
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-06-25, 08:21 Temat: rak płaskonabłonkowy naciekający osierdzie |
Justyno28!
Mój Tata miał 5 tygodni temu operację - najpierw miało być wycięte całe prawe płuco, ale po operacji powiedzieli, że jest lepiej niż myśleli i wycieli tylko 1 płat prawy.
Nie denerwu się stanem Mamy - mój Tata zachowywa się jakby był mocno pijany albo "naćpany"... plótł takie głupstwa, że wystraszyliśmy się okrutnie... też tracił chwilami kontakt z rzecywistością... to było szokujące przezycie i dla nas no i dla Niego... nie pamięta wiele z tych 2-3 dób po operacji... a pierwszej nocy zaczał się odpinać od urządzen i uciekać z łóżka...
Co do chemii i lamp po operacji - też miałam nadzieje, że skoro operacja taka udana, to nic nie trzeba będzie, niestety wynik badania - komóki są na linii cięcia owoduje, że dzisiaj się dowiemy co d dalej zalecaja...
Życzę Tobie jednak by z Twoją Mama było inaczej i by zabieg był radykalny... znam oosby, które po wycięciu płuca nie miały wskazań do chemii:):):)
pozdrawiam:) |
|